bounty island met kind

  • gianni

    Het wordt echt afgezaagd maar ook ik kom er niet meer uit. Wij willen in maart ter afsluiting van onze reis door Laos en Thailand nog een dag of 4/5 naar een echt bounty island met wel wat winkeltje en restaurants maar geen disco of ander avond/nachtvertier maar ook geen massatoerisme ala Benidorm ofzo.

    Afgelopen jaar waren we op een eiland in Maleisië (Tioman) maar dat was niet echt een bounty eiland en veel te stil (niets te doen of te zien).Waarschijnlijk verkeerde resortje (1 heel klein restaurant > wel uitstekend eten).

    Daarom nu wel goed informeren en lezen maar de meeste info is of gedateerd of gericht op mensen die 's avonds ook nog vertier zoeken en/of duiken willen.

    Ben in '81 voor het eerst op Koh Samui geweest en vond dat toen het paradijs op aarde (geen luchthaven en weinig nachtelijk vertier). Zou nu misschien iets aan de westkust ofzo willen.

    Opties zijn allemaal welkom.

    ps de kleine is dan bijna 2 en heeft aan pretparken nog niets maar wel aan lekker in de zee poedelen of in een zwembad.

    Wij zijn absoluut geen luxe reizigers en reizen op onze manier low tot mid budget. (ter ter info)

    Alvast bedankt.

    Gianni

  • WimHeitingaRegina

    Wij zijn op Bangka Island en op de duizend eilanden geweest in Indonesia. Waren voor ons Bounty Eilanden. Als je over Singapore vliegt kun je een weekje naar Batam gaan, daar is wel meer te doen of zelfs naar Sentosa (Singapore) gaan. Maar het is heel moeilijk om iets voor jullie te noemen. ‘Wij’ zijn twee heren die ongestoord een vakantie willen doorbrengen, hoe stiller hoe beter, en wij hebben geen kindje en zonder wensen tot vermaak. Misschien is Batam wel de beste optie. In Thailand is niet zoveel stils meer te vinden Wij gaan zelf in september naar Maleisië met Singapore als thuishaven. Maleisië: Penang voor de rust en KL voor de opwinding en het eten.

    Goeie tijd!

  • psv

    Isla Margarita!

    heel erg mooi, als je daar naar toe gaat zul je er geen spijt van krijgen. Het ligt er ook vooral aan wat je precies zoekt in een vakantie. De bountyeilanden zijn denk ik minder geschikt om op vakantie te gaan dan bijvoorbeeld Spanje. maar ook daar heb je natuurlijk eilanden, aleen minder bounty-achtig dan.

    Als je het vooral voor je kind leuk wil hebben, kun je zowieso beter naar euro disney, disney land, enz gaan.

  • gianni

    Hallo PSV,

    Je bent zeker nog nooit naar grote pretparken geweest in het hoogseizoen. Uurtjes wachten in een rij en dat voor een paar honderd euro per pretpark (4 kids).

    Ik reis al sedert de jaren '90 met kids en ook Isla Margarita (beetje heel erg crimineel momenteel) heb ik al gezien evenals meerdere Caribische bestemmingen.

    En met een kind, nu van bijna 2 kun je zo wie zo totaal niets doen in een groot pretpark en al helemaal niet in maart.

    @ Wim ben jij toevallig afgelopen voorjaar in S'Pore geweest we hebben daar toen met 2 heren gesproken in Chinatown die ook voor de rust en de eilanden kwamen? Wij hadden de kleine toen ook bij ons.

    Sentosa hebben we dus al gehad evenals Pulau Tioman.

    Wij zoeken enkel nog een eiland met een mooi zandstrand en lekker blauw/groen water waar we lekker in kunnen poedelen en waar we af en toe even tussenuit

    om een winkeltje of restaurantje te bezoeken en wat palmbomen voor de nodige schaduw.

    Wij reizen eens per jaar met de jongste verder weg en willen dan zelf ook een beetje lekker genieten. Zomers gaan we met z'n allen naar een camping ergens in Zuid Europa.

  • pimstyle

    fiji?

  • gianni

    Dat is nou net waar wij ook aan dachten maar de IJslandse bank liet ons een beetje in de steek X(

    Daarom dan maar toch ergens ten zuiden van BK, we dachten zelf aan Koh Tao ofzo.

    Verdere tips altijd welkom.

  • Birdie

    Als je naar Koh Samui gaat ga dan naar Maenam beach . lekker rustig , en er is genoeg te doen voor de kinderen